Categories: category

Jadran na talíři. Kolik stojí jídlo v Chorvatsku a co musíte ochutnat

Chorvatská gastronomie se řadě českých turistů scvrkla na brancina a oradu na žaru (ryby), dagnje na buzaru (mušle), případně punjene lignje (olihně) podávané v přeplněných restauracích na promenádách přístavních měst. Jenže to je hrozně málo. Místní přímořská kuchyně je totiž pestrá, poctivá a chutná. Co tedy na dovolené určitě ochutnat?

Share
Published by

Recent Posts

Miliony konfet, grandiózní ohňostroj. Zažijte oslavy nového roku v New Yorku

Město, které nikdy nespí, i tak se New Yorku přezdívá. A kdy ocenit jeho živelnost,…

2 hodiny ago

Zima na Slovensku pro pohodáře. Po lyžování se naložte do termálů

Slovenský region Liptov patří k nejkrásnějším destinacím na Slovensku. V zimě je nejen rájem lyžařů,…

20 hodin ago

Jak se dobře ubytovat v hotelu. Devět chyb, které nejčastěji děláme

Chybovat je prý lidské. Ale když už vyrazíme na dovolenou a ubytování hledáme na hotelu,…

2 dny ago

Český výletník: Pořád mě tam posílají. Tak jsem šel do Prdele

Ne, nejde o fotomontáž splašené umělé inteligence. To místo skutečně existuje. Osada jménem Prdel. A…

3 dny ago

Nejvytíženější námořní trasy zápasí se suchem, mělčinami i terorismem

Jsou jako tepny mezinárodního obchodu. Právě těmito místy proudí převážná část mezikontinentálního obchodu, tedy přesouvaného…

4 dny ago

VIDEA ROKU: Od fialového jezera až po schody do nebe

Také letos jste mohli s portálem iDNES.cz vyrazit na zajímavá místa po celém světě. Podívali…

4 dny ago