Chorvatská gastronomie se řadě českých turistů scvrkla na brancina a oradu na žaru (ryby), dagnje na buzaru (mušle), případně punjene lignje (olihně) podávané v přeplněných restauracích na promenádách přístavních měst. Jenže to je hrozně málo. Místní přímořská kuchyně je totiž pestrá, poctivá a chutná. Co tedy na dovolené určitě ochutnat?
Město, které nikdy nespí, i tak se New Yorku přezdívá. A kdy ocenit jeho živelnost,…
Slovenský region Liptov patří k nejkrásnějším destinacím na Slovensku. V zimě je nejen rájem lyžařů,…
Chybovat je prý lidské. Ale když už vyrazíme na dovolenou a ubytování hledáme na hotelu,…
Ne, nejde o fotomontáž splašené umělé inteligence. To místo skutečně existuje. Osada jménem Prdel. A…
Jsou jako tepny mezinárodního obchodu. Právě těmito místy proudí převážná část mezikontinentálního obchodu, tedy přesouvaného…
Také letos jste mohli s portálem iDNES.cz vyrazit na zajímavá místa po celém světě. Podívali…